čtvrtek 27. září 2007

Houbaření se Zogatkou

Tak jsme se vypravily se Zogatkou na houby [obě jsme vynikající houbařky] a moc jsme si přály a moc jsme si přály, abysme potkaly v lese paviána, co utek ze ZOO. Tak jsme ho nepotkaly, večer jsme se doslechly, že ho lapili a vrátili zpět do klece. Zato jsem si přitáhla dvě klíšťata. Jen, aby z toho nebyla borelióza! Taková borelióza je pěkná sviňa a mohla by způsobit velkou polízanici! A patálie!


Ale houby jsme našly. Hlavně v sobotu. Znáte ten pocit, když uvidíte najednou tu hnědavou hlavičku a sotva se pro ni sehnete, už se na vás směje další a pak třeba další a pak eště dvě a zaplaví vás pocit štěstí a rozrazí vás takové zvláštní chvění. V neděli jsmě změnily les a bylo z toho jen pár bedel, jeden klouzek a tři babky. Jenže jsme si zase nasbíraly tašku panenských jablíček pod jablůňkou u lesa.
Houbaření je velice krásná věc!
Dnes se u Valdy moštovalo. Byla tam i Evička s Vincou, Kačenka s Petinem, Štěpán, Rišo, Jáno i Honzík, co se s ním tak dobře sedí v Galošce [upozorňuji, že při přepisu v nějakém minulém díle zřejmě došlo k nedorozumění, je to GALERYJE a nikoli Galerije]. Byla tam i spousta dětí. I náš Václav tam byl. A bylo veselo.
Na baráku nic moc, ty okna furt nemám, tak si dovolím znovu poprosit: Dobří lidé, kdybyste věděli o nějaké buračce s okny 150 x 125 cm, buďte tak hodní a dejte vědět. Můj vděk bude nehynoucí, neboť zima je za dveřmi. Dopředu děkuji.
Marie

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Oken nemaje (bohužel jak rád bych Vám pomohl) rád bych věděl, kampak na ty houbičky chodíte? Prozradíte? Karol P.

Anonymní řekl(a)...

A to jsou pořád ty kastlová dřevěná okna co je po mně chce Tomáš N. od Z.??? Tak ať se mi připomene s konkrétními rozměry, něco by se mohlo vymyslet. Patso