úterý 11. května 2010

36. SEZÓNA HADIVADLA 10/11

"Řekni mi, kam utíkáš a já ti řeknu, kdo jsi..."

Hlášení pro cestující.
HaDivadlo zahajuje prodej kuponového předplatného na sezónu 2010/2011. Nepromeškejte start do nové sezóny! Čekají vás mystické výpravy z Brna kolem světa až do vesmíru a zase zpátky k člověku.
Prosíme pasažéry, aby si svá místa letu HADI 10-11 rezervovali koupí předplatného v ceně 650,- (400,- studenti) na pokladně HaDivadla. Letenka zahrnuje 5 libovolných představení HaDivadla.

Odlétáme v září 2010!


Viliam Klimáček:
JSEM KRAFTWERK!
režie: Marián Amsler
premiéra: říjen 2010

Světová premiéra nové hry sepsané několikanásobným držitelem Ceny Alfréda Radoka Viliamem Klimáčkem přímo na tělo souboru HaDivadla. Jsem Kraftwerk! je parafrází slavné hry A. P. Čechova Racek. Z nepřehledné džungle města ODCHÁZÍ skupina herců hledat nový výraz a smysl divadla. Obsadí starou elektrárnu, ve které připravuje premiéru vlastní verze Odyssea jako cesty moderního člověka 20.stoletím. Není to trošku směšné? Pokoušet se o alternativu v tomto světě mnoha možných alternativ? Jsem racek! Jsem Kraftwerk!


Jana Hanzelová, Ján Mikuš:
NOVÉ DOBRODRUŽSTVÍ HUCKLEBERRYHO FINNA
režie: Ján Mikuš
premiéra: listopad 2010

Rodinné představení na motivy známého příběhu o dobrodružné pouti Huckleberryho Finna po řece Mississippi, příběhu kluka, který UNIKÁ z prudérního maloměšťáckého světa, jenž žádá poslušné splnění toho, co se předpokládá. Novodobý Huck Finn ale křižuje Evropu s bláznivým starcem na palubě voru a nevynechá žádnou příležitost vrhnout se do dobrodružství, i kdyby ho to mělo stát krk.


Ján Sedal:
GAGARIN
režie: Ján Sedal
premiéra: leden 2011

Autorská inscenace Jána Sedala o prvním člověku, který VZLÉTL do kosmu, o hrdinovi doby, o sovětském letci, který si podával ruce s těmi nejmocnějšími muži a fotografoval se s těmi nejkrásnějšími ženami planety. Příběh muže, který měl odvahu vydat se do neznáma a zase se vrátit na zem. Setkal se na oběžné dráze s bohem? Nu pojechali!


David Gieselmann:
HOLUBI
režie: Marián Amsler
premiéra: březen 2011

Česká premiéra brilantní komedie předního německého dramatika současnosti. Majitel prosperující firmy Robert se jednoho dne rozhodne ZMIZET, opustit každodenní stereotyp, nebýt dál součástkou v bezchybně fungujícím soukolí ekonomických, rodinných a taky ekonomických vazeb - způsobí ale dokonalý chaos a navíc se pak objeví Robertův nevlastní bratr, k nerozeznání podobný...


SKUTR a HaDi:
STUDIE ODYSSEA
režie: SKUTR
premiéra: květen 2011

Režijní tandem SKUTR vytváří autorská představení, která vycházejí z inspirace určitým tématem a lidmi, kteří na něm pracují. Kombinují tanec, pohyb, akrobacii, loutky, projekce, lightdesign, text a zvuk. Se souborem HaDivadla vytvoří inscenaci na téma Odyssea, který se po desetiletém bloudění NAVRACÍ domů, do bezpečí a prostředí známého. Sezónu 2010/2011 tedy uzavírá jeden ze základních evropských příběhů - mýtus o člověku na cestě.

Žádné komentáře: