neděle 11. března 2007

Janablog podruhé a naposled

Janablog podruhé a naposled: premiéra Vratných lahví. Paní Jana jede vstříc reflektorům a červenému koberci. Už se vidí na promenádě před Slovanským domem, jak mává na davy fanoušků a provolává: "Holau!" (protože umí anglicky).
Paní Jana jede a sní,
jede a sní a nejede.
Cestu jí zčista jasna zkřížil pan kamión, který se rozhodl položit se na lopatky přes všechny tři pruhy a zavřít dálnici na 6-8 hodin.
Představa paní Jany, že by se tak očekávaného večera neúčastnila, když utratila všechny svoje peníze za róbu, korále a tuntotáte, byla natolik absurdní, že jí dohnala k tomu, aby vlezla do osobního automobilu zn. Audi k dvěma cizím pánům, a s jistotou jí vlastní je přesvědčila, že do Prahy mohou pokračovat jedině s ní. Pan kamión byl totiž tak hodný, že nechal kousek dálnice průjezdný jen pro osobní vozidla. A z výrazu paní Jany bylo naprosto zřejmé, že pánům nic jiného nezbývá.
Premiéra filmu proběhla a paní Jana na ní byla. A dokonce by si ji i užila, kdyby míra stresu, který prožila, na ni nedolehla. Takže jaké ty lahve vlastně byly? No přeci vratné!
Děkuji moc a dobrou noc.

Žádné komentáře: