pátek 20. dubna 2007

TAK TEDY: Proč tak pomalu a po málu?

Našinec žije v iluzi. Ta spočívá v domnění, že je na tom líp než tomu ve skutečnosti je. Když jsem přistoupil na to, že [po nějaký čas] se budu snažit být stejně důvtipný jako mí předchůdci a pokusím se poskytnout vám pohotově něco zajímavého z toho, co se mi prohání hlavou, případně nějaké zpravodajství o událostech, které se prohánějí HaDivadlem, myslel jsem si, že to nebude nic těžkého. ACH, JAK JSEM SE V SOBĚ MÝLIL. Opráším, říkal jsem si, svou někdejší schopnost psát na stroji alespoň osmi prsty, nechám si dovysvětlit, jak je to s tím INTERNETEM a E-MAILEM a zbytek už půjde jaksi sám. A zatím to teď tady smolím tužkou na papír a LUĎA či ONDRA to budou pracně přepisovat. A to je ten menší TROUBL.

HORŠÍ JE: Nic z toho, co se děje v mé hlavě či v divadle mně nepřipadá dost důležité, závažné či humorné, aby stálo za to vás, moji milí čtenáři, okrádat o vaši pozornost a váš čas.
NAVÍC: Teprve se zpamatovávám [ač už je víc než 14 dnů po premiéře] z jakéhosi polomrtvého stavu. Ten se opakuje pravidelně s každou novou inscenací, na které se podílím. A vůbec nezáleží na velikosti mého tzv. "uměleckého úkolu". Dokonce je to horší a horší. V Lulu umřu už po 25 minutách, 4.4. premiéra, pak Velikonoce. Kristuspán už dávno vstal z mrtvých a já jsem teprve napůl živý. ON to má jednou za rok, my několikrát za sezónu. Ale nechci se rouhat. Už se těším na další zkoušení. A třeba se dám dohromady natolik, že se ode mne dočkáte něčeho smysluplného.

ABYSTE NEPŘIŠLI ZKRÁTKA: Rosťa K. oslavil svátek, HELENKA B. má nohu v sádře [ale prý bude hrát], JANO S. se přestěhoval zpět do svého opraveného bytu [v rámci jednoho domu a jednoho patra], dlouhá ni JIŘÍ H. a MAREK P. mi připadají čím dál delší [asi ještě rostou], CYRIL D. mi v šatně nabídl půlku své svačiny [uherák a rohlík] a přidal pár tablet na snižování krevního tlaku, MARUNA L. přinesla sklenici sádla na chleba [zbytek po nějaké vepřové pečince], JANA P. se pořád usmívá [no bodeť! když se jí Lulu povedla], KAMILA K. je daleko klidnější než okolo premiéry [no bodeť], KUBU Ž. a ROMANA S. jsem delší dobu neviděl [tak6e o nich nic], MAREK D. asi odjel do P. [ale na KOMEDIOGRAF a SMRT HUBERTA P. určitě přijede], "technici" jsou v pohodě [i když měli v poslední době "hoňku"], KAČA U. a UKUL U. jsou KAČA a UKUL [jak jinak]. Uklizečky uklízí, uvaděči uvádějí a vedení divadla vede. Hlavní vedoucí navíc vede výroční pohovory s jednotlivými členy souboru [o vzájemných představách, o tom, jak by měla vypadat příští sezóna, o existenci a jiných banalitách]. A co já? Už mám domluvenou schůzku se svým profesorem přes vysoký tlak a ještě musím na sociální úřad skrze nástup do důchodu.

CO PŘÍŠTĚ? Snad konečně odpovědět na otázky a možná něco k tomu, co napsali v novinách.

HEZKÝ VÍKEND PŘEJE M.M.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Do důchodu? Odchod odchodů? To snad NE! Neznamená to snad, že Vás již přestaneme vídat? Konec konců, není důchod, jako důchod! Pán ve vedlejším vchodě skáče, plave, zpívá, a bude mu bez mála 80! Doufám, že to bude i Váš případ a budeme Vás v HaDivadle vídat i nadále! Přeji to Vám i nám. R. Lhota