úterý 27. února 2007

Lépe pozdě než nikdy!

Nadpis souvisí s informací, již jsem se právě dozvěděl, že totiž, co nevím, protože jsem ještě své stránky na www nikdy nenavštívil, mé vstupy opatřovala redakce nadpisy. Tímto se za ně omlouvám a poslední nadpis jsem uchvátil do svých rukou.
Vrcholnou událostí dnešního dne a celého února je to, že dostříhávám svůj poslední centimetr a těším se na volné chvíle v dalších měsících zbavené krušné povinnosti vymýšlet furt frky sem. Učiním ještě vyjímečný návrat v prvních dnech březnových, formou nějakého post scripta. Zreplikuju vaše čtenářské vstupy, neboť si je teprve přečtu.

Testament, věru že ne villonovský

Dosud nevím, kdo bude mým bezprostředním následovníkem. Bylo by však chybou se domnívat, že ze svých, pravděpodobně mladší kolegové, si chci někoho předcházet nebo předstírat, že v našem souboru vládne idylka a že bych se bál si to s někým rozházet. Zároveň, nechť je to bráno jako varování, že mám drápky a zoubky a hodlám se případně bránit.
Tedy, vzato od dámské šatny. Jana Plodková je asociálně štíhlá. Helenka Barath není rustikální, takže se do našeho souboru vůbec nehodí. Maruna se umí rvát a myslí si, že by si možná mohla i dovolovat, ale ať má na paměti, že co mi nedal pán Bůh na rváčských schopnostech, vynahradil mi na lsti a úskočnosti [nepřátelé by možná použili jiných termínů]. Kamila Kalousová, aby si někde herecky zahostovala, je ochotná jezdit třeba až do Prahy [k Brzobohatému!].
Šatna kandrdasů: Marek Pospíchal je vysoký. Jirka Hájek je rovněž vysoký a navíc je nejmladší. Kuba Žáček sice není vysoký, je furt ale větší než já a tváří se pořád jako neviňátko. Roman Slovák je už tak starý, že si pojmenování kandrdas ani nezaslouží. Navíc k nám přišel z Provázku a ostentativně zneužívá svou profesní techniku, někdy pod pláštíkem předstírané přirozenosti.
Geriatrická šatna: Stran Miloše Maršálka škoda plýtvat slovy, stačí, že ani na konci dnešního Žertu jsem se nedokázal ovládnout a musel jsem veřejně zpranýřovat imanentní nehoráznosti jeho fungování. Sedal je tak nesnesitelný, že mu museli u nás zřídit separované pod-divadlo ["Studio HaDivadla", na schodech, a nepochybuji, že se bude jednat o pod-divadlo i ve smyslu úrovně].
Miroslav "Ukul" Kumhala: střety zájmů, nepotismus (kdo neví co to je, doporučuji kupř. heslo Nicolaje Ceaucescu). Nejenže hraje, ale z titulu inspicientství přitom buzeruje nás. Jeho paní, vedoucí kostymérny a jinak ušlechtilá Kateřina Kumhalová, ho protěžuje - nejlépe oblečenou figurou je vždy Ukul, byť hraje i ten nejmenší štěk.
Druhá, kostymérka, slečna Klárka Pavelčíková, je zcela v jejich vleku a její pejsek Kosmik (dogy, asi 70 kg) má osypky či jakou alergii údajně ze stravy, ale myslím, že to je z toho, jak jsou oba zastrašeni. Chudáček smí jen nealergické granule, tak dopadneme časem všichni.
Zbývám já, ale o sobě nemohu napsat nic, protože se stydím psát o sobě hezky.
P.S.: Právě jsem se dověděl, že následovníci mi bude Jana Plodková. Z této volby mám velkou radost. Je to jedna z nejlepších hereček, jaké kdy v Brně hrály a navíc je ideálně štíhlá.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Vážený C.D.,
Stalo se mým zvykem číst si Vaše příspěvky tady na hblogu, a musím Vám říct, že jste se během posledních týdnů mým nejoblíbenějším českomoravskoslezským hercem ! A to tedy nekecám. Je hezké, že se v psaní blogu chcete s ostatními kolegy střídat, aleprosímvás, jestli chcete zachránit mou existenci od opětovného propadu do pesimistické a malomyslné každodenní všednosti, PIŠTE alespoň občas do hblogu ! Nevím totiž, zda se při dostatečném duševním zdraví dožiju Vašeho březnového návratu - pokud ne, má mě na svědomí Váš dramaturg, který vymyslel rotaci přispěvatelů !
hezký den a zdravím Vaši geriatrickou šatnu !

Anonymní řekl(a)...

Věřím, že chvilkovou pauzu v psaní vydržíte, vážený pane anonymousi :)
Navíc to zatím vypadá, že Janička Plodkovic bude taktéž vtipnou pisatelkou :)

Anonymní řekl(a)...

Za dveřmi je C.D.
Važená pane Cyrile, děkuji za Vaše řádky jsou důkazem, že herci nejsou jen citem a egem řízení irecionálně jednající jedinci. Že doukáží být moudří. Je Vás Velmi málo a proto mne mrzí, že nejte u nás v Praze, ale daleko v Brně, že nemohu sdílet Vaše herecké výkony, a tak se alespoň "dopuji" filmem (Vaše role v Divokých včelách je fantastická a než jsem na Vás "přišla" (dík blog), trvalo to pěknou chvíli). Děkuji. Anna.

Anonymní řekl(a)...

Vůbec mi nevadí, že názvy Vašich příspěvků vymýšlí či vymýšlelo hadivadlo. Jsou opravdu dobré a velmi se vždy k Vašim textům hodí. Možná, že ti editoři mají větší nadhled, takže to pak všechno v nadpisu lapidárně shrnou...