čtvrtek 27. září 2007

Kulturní referentkou

Ráda bych se vrátila do minulého týdne, chci se totiž zmínit o kulturních akcích , jichž jsem byla účastna.
Především to bylo představení Divadla Na zábradlí Z cizoty. Hráli tam krásně Švehlíci, otec i syn a Marie Málková. A uděláním to bylo velmi pěkné. Vždyť to taky udělal Jan Nebeský, námi tolik milovaný režisér, se kterým bychom si představovali nazkoušet zase aspoň jedno představení. Tady bych ráda upozornila na Kabaret Ivan Blatný Divadla Komedie [taky Nebeský], který jsme mohli vidět u nás v divadle v červnu v rámci festivalu, a který bude opět v Brně a sice na Flédě 11.11. 2007. Nenechte si ujít! Karel Dobrý je tam strhující.

© by vitanse [Flickr]


Další drobná kulturní akce se konala při příležitosti otevření obchodu Camel active na Orlí ulici, kde vystoupilo se svojí outdoorovou kulturní vložkou dámské obstarožní duo Sestry medvědy, jehož jsme se Zogatkou zakládající členky. Vznikly jsme před mnoha lety a po určité pauze jsme se opět vrátily na kulturní scénu, a dnes jsme ozdobou festivalů, plesů, vernisáží, svatebních hostin, narozeninových rautů význačných osobností a jiných sympatických akcí. Od jisté doby spolupracujeme i s Pánským pěveckým sdružením extrémního folklóru Krása [Daniel & Rusín]. Absolvovali jsme společně a velmi úspěšně spoustu akcí [viz výše] a tato spolupráce vyvrcholila založením loutkového divadla Československo. Těleso je to skutečně česko-slovenské, konkurzem při náboru dalších herců prošel člen činohry SND Richard Stanke a ještě Jakub Žáček, zvaný Ťuťu [bývalý kolega z HaDi], dnes frontman Československa.
Tady bych ráda upozornila, že první brněnské představení Československa se koná opět na Flédě 29.10. 2007. Zajistěte si lístky včas na tuto báječnou show. Nikdy nevíme, jestli to není třeba naposledy.
A když už se brodíme kulturou, poslechněte si maďarskou skupinu ERIC SUMO. Že prej všechno jde dneska z internetu. Nebo se obraťte na mě a proti občanskému průkazu ráda zapůjčím.
Hezký věci by si člověk neměl nechávat sám pro sebe, že ano?

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Rád bych též přihlásila do konkurzu Vašeho divadla (Československo) u koho a kde se mohu hlásit? Jana

Anonymní řekl(a)...

Ať hledám, kde hledám ERIC SUMO nenacházím, kdepak bych si mohl oproti OP tuto kapelku vyzvednout? P.P.

Anonymní řekl(a)...

Zkuste toto: http://www.youtube.com/watch?v=6cGBLc1TngA

Anonymní řekl(a)...

Slyšel jsem, že jste prý skvělá kuchařka. Neprozradíte nějáký recept? Karol P.

Anonymní řekl(a)...

Paní Ludvíková, nevíte proč ze stránek HaDivadla zmizelo fórum?

Děkuji
Jitka

Anonymní řekl(a)...

Zdravíme nejoblíbenější herečku HaDivadla! Bílovické Berušky