úterý 4. září 2007

Poprázdninový splín

Mírná deprese, smutek a nostalgie mne přepadá na konci prázdnin tradičně od dob školních let. Letos se mně zdá, že je o něco větší a bude to asi tím, že se o prázdninách nestihlo, co se stihnout mělo. Opravuju barák a bláhově jsem si myslela, že už tam přes prázdniny budu moci bydlet, třeba provizorně. A ono né.
Materiál je nachystán, dokonce včera přivezli bojler. Krásný, kombinovaný, 150 l se tam vejde vody, Tatramatka, horizontální, bělostný. No jo, jenže se nedá pověsit, protože se tam musí nejdřív dodělat omítka a tu bude dělat Tomáš, ale Tomáš má práci a na mě nemá čas.
Takže čekám, až bude mít čas, prostě. O weekendech tam pravidelně jezdí Milan, ale ten dělá jinou práci, což je dobře.
Potřebovala bych dokoupit eště pár Ytongů, jenže paní ve stavebninách, co mě už dobře zná, mi dnes oznámila, že Ytongy nejsou a aspoň dalších 14 dní nebudou. Maj jen desítky a já potřebuju pětadvacítky.
Tak až to dopíšu, tak aspoň naložím zase ňákej bordel do auta a vyvezu ho do ekodvora.
Kdyby bylo lepší počasí, mohla jsem se jet vykoupat do Řícmanic na koupák. V Řícmanicích na koupáku je to dobrý. Jsou tam velký břízy, co poskytují stín, okýnko, co poskytuje občerstvení a je tam taky obrovská zlá plavčice, co křičí. Takže si člověk musí dát pozor, kdy se nedívá a rychle skočit z boku bazénu, protože skákat se dá jen z čela bazénu, kde je největší hloubka, což taky skáčeme. Nejvíc s malým šestiletým Fildou a hlavně si vymejšlíme skoky. Třeba muzikant, magor, karatista, na potápěče, hřebejk, žába. Filda má nejlepší skok pavouk, což já neumím a hrozně dobrý jsou Drážďany. Když je nás víc, tak všichni naráz skočí bomby. Když je tam náhodou Honzík, kterej je nejlepší skokan, tak ho přemlouváme, aby skočil Krista, indiána a další vychytaný skoky. A on nám je většinou skočí.
A dneska je koupák naposledy otevřenej a není počasí.
Tak já jdu naložit ten bordel a odvézt ho, ať mi nezavřou ekodvůr.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Hurá, p. Ludvíková, moje oblíbená herečka.